Mansikkamäessä oli tehty kakkua jossa oli puolukkaa, omenaa ja kinuskikuorrutus päällä. Näytti niin herkulliselta että pitihän se kokeilla, mutta hiukan erilaisella variaatiolla kuintekin.  Puolukkaa en laittanut ollenkaan ja tein tästä vähän kuin täytekakun, jonka sitten vein rotinoiksi vauvaperheeseen.

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

3 isoa omenaa

(1 1/2-2dl puolukoita)

 

Kinuski:

2 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

nokare voita

vaniljasokeria

Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele omenanpalat lopuksi taikinaan. Kakkua paistoin 50 minuuttia. Kumoa kakku hetken päästä jäähtymään.

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri kuorrutetta varten. Kuumenna ja sekoita välillä noin 20 min, kunnes kinuski alkaa saota ja muuttua kauniin vaaleanruskeaksi. Kinuski on valmista, kun kakun pinnalle pudotettu tippa ei imeydy kakkuun. Lisää kinuskiin voi ja vaniljasokeri.

Kakun tein 24cm pyöreään irtopohjavuokaan.

Kakun halkaisin kahtia, kostutin maidolla  ja väliin laitoin omenamarmeladia ja kermavaahtoa. Kinuskikuorrutuksen päälle tein vielä pursotukset ja muutama koriste koristamaan kakkua.

Joku taisi sanoa että ihan joulun makuinen kakku, että tätähän voisi joulunakin leipoa