Rakkaalla miehelläni alkoi 10 viikon loma, ehdottomasti oli kakun paikka!

Pohja:
150 g leivontamargariinia tai voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Välissä:

125g voita, 1 1/2 dl tomusokeria, 1 1/2 tl vaniljasokeria, 1 munankeltuainen, daimia

Kuorrutus:

100g daimia

1/2 dl kermaa

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (irtopohja) kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).

Paista 175 asteessa 45–50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta esim. maidolla. Levitä pohjalevylle puolet täytteestä ja ripottele daim-muruja päälle, täytä toinen väli samoin. Nosta päälle kansilevy.

(Kakun voi antaa mehevöityä yön yli jääkaapissa.)

Keitä kattilassa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski kakun päälle ja murustele daimia koristeeksi.