Leivoin tässä joku aika sitten jotain marenkihässäkkää (joka loppui jo ennenkuin muistin että vois ottaa kuvan), siitä jäi sitten keltuaisia ja tein sitten yhden kultakakun. Oikeesti kakku on enempi "kullanvärinen", näyttää kuvassa vaaleammalta kuin on...



2 1/2 dl sokeria
200g voita
6 keltuaista
1 /2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kakun voi halutessan maustaa yhden sitruunan raastetulla kuorella. Minä maustoin sitruunamehulla.

Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon keltuaiset yksi kerrallaan. (lisää sitruunankuori). Lisää taikinaan maito. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1 1/2 litran vuokaan ja paista 175 noin 50-60 min.

Kuorrutus: tomusokeria, sitruunamehua, vettä ja päällä lakritsihippuja.