Tuossa jokin aika hoksasin kun joku kyseli tämän kakun ohjetta, että tämän kakun ohjetta ei täällä blogissa ole, joten nyt sitten oikein monta kuvaa ja ohje!!
Tämä kuuluukin niihin parhaimpiin kuivakakkuihin mitä tiedän ja onnistuu kyllä aina, maku on kohillaan!!



(kl=kummilusikallinen)

225g marg tai voita (laitoin puolet marg ja puolet voita)
340g sokeria (3 dl)
2 munaa
225g kermaviiliä (1prk)
1 kl vaniljasokeria
450g vehnäjauhoja (6,5 dl)
1 1/2 kl leivinjauhetta
1/2 kl suolaa
1/2 kl soodaa

Väliin ja päälle: 3 rkl sokeria ja 2rkl kanelia

Voitele ja korppujauhota  2 litran kakkuvuoka.

Sekoita kermaviili ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kermaviili-vaniljasokeri seos taikinaan. Viimeisenä lisää kuivat aineet.

Lusikoi noin puolet taikinasta vuokaan ja tasoittele pintaa,  sirottele vajaa puolet kanelisokeriseoksesta väliin ja lusikoi loput taikinasta vuokaan ja tasoittele. Sirottele loput kanelisokeriseoksesta taikinan päälle.

Paista kakkua 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.


Kakku lähdössä uuniin...


Ja tässä sitten juuri otettu uunista...(näyttää palaneelta muttei ole, kanelisokeriseos hämää)


Ja tässä kuvaa leikattuna...