Pitkästä aikaa tein tätä makeaa herkkua

Kyllä nyt on taas makean himo vähäksi aikaa taltutettu!

Pohja:

300g digestive-keksejä

100g voita

Täyte:

1prk (397g) Makeutettua kondensoitua maitoa

2,5 dl kermaa

100g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl vaniljasokeria

2-3 banaania

kaakaojauhetta

Hienonna keksit hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sula voi. Sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle (käytin 24cm vuokaa). Levitä seos vuokan pohjalle ja vähän myös reunoille. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota etiketit purkista ja laita purkki kattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle 2-3 tunniksi (minä pidin 2 1/2 tuntia). Sinä aikana kondensoitu maito muuttuu toffeeksi. Kun toffee on valmista laita purkki jäähtymään kylmään veteen. Kun purkki alkaa olla jäähtynyt, leikkaa banaani/banaanit viipaleiksi, levitä kerros banaaniviipaleita keksipohjan päälle, aukaise tölkki ja levitä toffee banaaniviipaleiden päälle. Laita kylmään siksi ajaksi kun vaahdotat kerman.

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Levitä banaanien ja toffeen päälle. Paloittele vielä banaania kerman päälle ja ripottele lopuksi kaakaojauhetta pinnalle. (Tähän torttuun laitoin myös toffee-suklaakeksipatukan palasia ja kinuskiakin lorauttelin päälle.)

Vinkki: Toffeen saa keitettyä myös mikrossa (itse en ole vielä kokeillut) esimerkiksi täällä ohjetta mikrossa keittämiseen!