Pääsiäisen aikoihin tätä tehty..

Lime-britakakku

KAKKUPOHJA:
150g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kevytmaitoa

MARENKI:
4 valkuaista
2 dl sokeria
(mantelilastuja)


TÄYTE:
1 prk limecurdia
1 prk floravispiä
1 prk valkosuklaa-limerahkaa
(vaniljasokeria, sokeria)

Erottele keltuaiset juomalasiin ja valkuaiset kulhoon.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille öljytylle leivinpaperille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, jatka vatkaamista kunnes
seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Tee pinnasta kauniisti aaltoileva esimerkiksi ruokalusikan avulla.
Jos haluat ripottele mantelilastuja marengin pinnalle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes marenki on kauniin
ruskeaa.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Vatkaa floravispi vaahdoksi ja lisää
valkosuklaa-limerahka vaahtoon. Jos haluat vaahdosta makeampaa lisää hieman vaniljasokeria ja sokeria.
Lusikoi limecurd (tai vaihtoehtoisesti lemoncurd) vahvaan pakastuspussiin, tee reikä pussin päähän ja pursottele reilu puolet
limecurdista marenkipohjan päälle. Levitä tämän jälkeen kermavaahtorahkaseos ja pursottele loput limecurdit vaahtoseoksen päälle.
Nosta toinen marenkilevy päälle. Sihtaa päälle tomusokeria. Birtakakku ei kummempia koristuksia kaipaa. Muutama kukkanen
jos kaapista löytyy. :)