Meillä ainakin lapset tykkää suklaapiirakoista! :)

Eipä ole tullut tätä ohjetta laitettua tänne blogiin vaikka on yksi vakiopiirakoista mitä tulee tehtyä aika usein. Olen itsekin aina tykännyt tästä suklaapiirakasta, on oikein mehevää!

Tämä ohje on ollut minulla niin kauan kuin muistan ja sellaisella nimellä kuin

KEBAN SUKLAAPIIRAKKA

(nyt kylläkin tein vähän muutoksia)

5 dl vehnäjauhoja (laitoin 6 dl)

5 dl sokeria (laitoin 4 dl)

2 tl vanilj.sok

1 1 /2 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

 

2 1/2 dl vettä

200g marg tai voita

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl suolaa

 

1 dl piimää, kermaviiliä tai jogurttia

2 munaa

 

Mittaa kattilaan vesi, rasva, kaakaojauhe ja suola. Kiehauta.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Kaada kiehautettu seos kuiviin aineisiin ja sekoita. Lisää piimä tms ja munat ja sekoita.

Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia.

 

Kuorrutus:

2 rkl maitoa

100g marg/voita

1 rkl kaakaojauhetta

225g tomusokeria

Kiehauta rasva, maito ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.  Levitä kuorrute lämpimän piirakan päälle.

 

Tällä kertaa tein kuorrutteen tällä ohjeella:

150g voita

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 rkl maitoa

350g tomusokeria

Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutteen aineet sekaisin. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

Laitoin piirakan hetkeksi pakastimeen niin oli helpompi leikata palasiksi ja tuli siistimpiä paloja.