Kakku:

200 g voita

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 pestyn appelsiinin hienoksi raastetut kuoret

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

2 appelsiinin mehu

 

Täyte:  1tlk makeutettua kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)

 

Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjainen vuoka. Sulata voi varoen kasarissa tai mikroaaltouunissa. Sekoita kananmunat ja sokeri ja lisää seokseen appelsiinien hienoksi raastetut kuoret sekä voisula. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää niihin munaseos ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmassa osassa noin 40 minuuttia.

Keitä maitotiivistetölkkiä kattilassa vedessä tunti ja 45 minuuttia. Tärkeää on, että tölkki on koko ajan veden peitossa. Jäähdytä tölkkiä vähintään tunti ennen avaamista.

Halkaise kakku kahdeksi pyöreäksi levyksi. Kostuta pohjat appelsiinimehulla. Levitä noin puolet kinuskista niiden väliin ja loput päälle.