Jotain makeaa ja hyvää halusin leipoa ystävilleni, nämä olivat kyllä todella hyviä (paljon rasvaa, sokeria, suklaata).
Pohjan tein erillä ohjeella koska halusin pohjaan vähemmän rasvaa ja piirakan piti olla gluteeniton ja tykkään tästä pohjasta on jotenkin ihanan kuohkea.
Pohja:
5dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilkasokeria
2 rkl kaakaota
130g suklaarouhetta
1 prk kermaviiliä
150g marg tai voita (sulana)
4 munaa
Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä. Paista 200 noin 25minuuttia.
Kuorrutus:
2 isoa daimia
225g marg tai voita
3dl sokeria
3tl vaniljasokeria
3 keltuaista
3tl murukahvia
Rouhi daimit. Sulata kattilassa rasva. Lisää sokerit, keltuaiset ja murukahvi. Anna kiehahtaa ja keitä parisen minuutiia koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa paksuuntua ja murukahvi on liuennut joukkoon. Lisää daimrouhe, levitä heti pohjalle. Ole nopea, kuorrute jämähtää äkkiä!