Ajattelin kokeilla eka kertaa ananasta täytekakkuun ja samalla osallistua Nami-hiiren "voisitko ajatella antavasi tyllalle syysloman?" kakkukisaan.

Kakkupohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoa

1/2 dl perunajauhoa

1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti munavaahtoon.

Voitele ja jauhota vuoka. Paista 175 asteessa noin 50minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

 

Täyte:

1 prk flora vispi

2rkl vaniljakreemijauhetta

1 prk maitorahka

1 prk ananasviili

2prk ananasmurskaa

120g valkosuklaata

1/2 dl ananasmehua

6 kpl liivatelehteä

(sokeria maun mukaan, itse laitoin tomusokeria pari ruokalusikallista)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valuta ananasmurskasta mehut toiseen astiaan. Vatkaa flora vispi ja mausta vaniljakreemijauheella. Lisää maitorahka, ananasviili ja ananasmurska. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen. Lisää sokeria halutessasi. Kuumenna 1/2 dl ananasmehua, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet mehuun. Sekoita ohuena nauhana hyvin täytteeseen.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan, laita kelmu kakkuvuokaan ja "kokoa" kakku siihen. Eli toinen kakkupohjan osa vuokaan, kostuta ananasmehulla, täyte väliin ja sitten toinen pohja päälle ja kostuta. Laita jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.

Valkosuklaakuorrute:

loraus kermaa

120g valkosuklaata

nokare voita

Kuumenna kerma ja sulattele valkosuklaat joukkoon ja lisää voi nokare.

Kippaa kakku tarjoilulautaselle, levitä esim. appelsiinimarmeladia ohut kerros kakun päälle ja levitä valkosuklaa kuorrute päälle. Koristele.

Minulla kakussa koristeena tuoreananasta, valkosuklaakoristeita ja värjättyä kookoshiutaleita.