Persikkarahkapiirakka tai oikeesti ananasrahkapiirakka, mutta vaihtelun vuoksi laitoin persikkaa.
250g margariinia
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
8dl vehnäjauhoa
Puolita murutaikina ja sekoita puoleen taikinaan 1prk kermaviiliä ja 1 muna.
TÄYTE:
2prk ananasmurskaa (laitoin yhden ison purkin persikkaa pienenpieniksi paloiksi paloiteltuna)
2prk rahkaa
2tl vaniljasokeria
1/2 dl ananasmehua (laitoin persikkatölkistä sitä lientä)
2dl sokeria
2munaa
1. Levitä kermaviilimuruseos pohjaksi pellille
2. Ananakset / persikat päälle
3. Rahkatäyte ananasten pääle
4. Muruseos sitten viimeisenä
Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tosi kauan on mulla ollut tämä ohje, joskus isolta systeriltäni olen sen saanut. Tää on kyllä tosi hyvää, mulla vaan unohtui pohjasta tällä kertaa muna pois, mutta eipä tuo haitannut, ehkä vähän murenevampaa oli tuo pohja.