Persikkarahkapiirakka tai oikeesti ananasrahkapiirakka, mutta vaihtelun vuoksi laitoin persikkaa.

250g margariinia

4dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2tl vaniljasokeria

8dl vehnäjauhoa

Puolita murutaikina ja sekoita puoleen taikinaan 1prk kermaviiliä ja 1 muna.

TÄYTE:

2prk ananasmurskaa (laitoin yhden ison purkin persikkaa pienenpieniksi paloiksi paloiteltuna)

2prk rahkaa

2tl vaniljasokeria

1/2 dl ananasmehua (laitoin persikkatölkistä sitä lientä)

2dl sokeria

2munaa

 

1. Levitä kermaviilimuruseos pohjaksi pellille

2. Ananakset / persikat päälle

3. Rahkatäyte ananasten pääle

4. Muruseos sitten viimeisenä

Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.

 

Tosi kauan on mulla ollut tämä ohje, joskus isolta systeriltäni olen sen saanut. Tää on kyllä tosi hyvää, mulla vaan unohtui pohjasta tällä kertaa muna pois, mutta eipä tuo haitannut, ehkä vähän murenevampaa oli tuo pohja.