Rasia vadelmia päätyi tähän ihanaan herkulliseen piirakkaan, tämä vie kyllä kielen mennessään, tämä on hyvää myös mustikoilla, pakko se on tätä tehdä aina kun saa tuoreita vattuja tai  mustikoita, vaikka kyllä ttä pakastemarjoistakin voi tehdä!

Ohjeen olen aikoinaan ottanut täältä Chocomumin blogista.

Laitoin reilusti vadelmia päälle ja punaista mehua värjäämään kiillettä.

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (Pohja saa olla vaalea). Anna pohjan jäähtyä.

 

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä

150g Valio crème fraichea

1 dl fariinisokeria

Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan (jonkin verran voi suurentaa annosta) ja kaada vadelmien päälle.